Warmte en stroomuitval 

Wonen op een eiland brengt nog wel eens uitdagingen met zich mee. Het is onmogelijk om alles te benoemen maar ik zal hetgeen momenteel het meest een issue is maar meteen even benoemen. 
Stroomuitval….

Hoe kun je, in verhouding met bijvoorbeeld NL, zoveel geld betalen voor stroom en dan periodes hebben dat je ELKE dag te maken hebt met urenlange stroomuitval? 

Het is heel warm, er is weinig wind. Veel mensen gebruiken de airco en dus is er tekort aan stroom. Ook gaan dingen soms kapot. Maar serieus mensen?? Dit is elk jaar het geval. Waarom kan er niet op worden ingespeeld? Waarom ben ik net weer een document op werk kwijt geraakt omdat de stroom ineens wegviel? Waarom sliep ik gister weer slecht omdat slapen in een sauna gewoonweg niet chill is? Donderdagavond na werk ook tot 23.30 uur de stroom weg. Je word gek gestoken door muggen, het is bloedheet en je avondprogramma valt in het water. Nog niet sprekende over je apparatuur dat elke keer een optater krijgt van niks naar 110 of 220 en boem…weer weg…waardeloos!

Maarrrrr…de keerzijde. Het ultieme geluks gevoel dat je weer hebt als je dat bliepje hoort en het licht in de wijk weer ziet aanspringen…dat overtreft bijna niets 😉😋

Natuurlijk weet ik dat ik niet mag zeuren of klagen over geen stroom voor uren terwijl onze vrienden, kennissen en collega’s van st Maarten en andere (ei)landen niet eens meer een huis hebben of erger. Dat realiseer ik me heel erg. En de vreselijke warmte komt juist ook door die orkanen (en de tijd van het jaar). 

Het komt ook allemaal weer helemaal goed en ik zou het niet willen ruilen voor dat herfstweer in NL maar toch…kan iemand nu dan de airco weer aanzetten??

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen