Waarom is Kids Yoga geven zo leuk?

Vandaag de eerste les weer van 2018 met mijn Little Yogi’s! Kids Yoga✨

Waarom vind ik Kids Yoga zo leuk om te geven? Kinderen zijn zo puur en zo zichzelf. Het duurt altijd een paar lessen om het vertrouwen van een kind te winnen. Dit is voor mij stap 1.

Daarna komt vaak de grootste uitdaging: het kind ervan overtuigen dat het echt oke is om hier gewoon alleen maar te zijn en mee te doen. Je hoeft niets te bewijzen of te showen. Het wegnemen van prestatie-drang of druk om dingen goed of fout te doen is voor mij stap 2.

Soms hebben kinderen ook geen goede dag een keer op zaterdag. Net als volwassenen. Hebben ze vooral behoefte aan kijken, meezingen en uitrusten. Daar hebben we altijd de time out plek voor. Een of meerdere matten met dekens en kussens. PRIMA. Yoga gaat om jezelf goed voelen en als dat met 4 kussens en dekens om je heen is dan noemen we dat bij volwassenen een restorative yogales. Dus waarom mag een kind dit niet?

Ik heb nu op zaterdag een fijne groep waar ik al een jaar mee werk. Het zijn 12 kindjes die er soms allemaal zijn maar meestal bestaat de groep uit ongeveer 9 kinderen en ikzelf. Deze groep doet alles met veel enthousiasme mee, weet een time-out te nemen als nodig en ze helpen mij! Ze geven mij tips om mijn les nog leuker te maken volgende keer of voegen elementen toe in de les op dat moment om het leuker of fijner te maken. En iedereen durft te praten. Zo belangrijk! Yoga gaat erom dat je doet wat goed voelt voor jou. Je mag jezelf best uitdagen maar vooral respect hebben voor je lichaam. Proberen niet te oordelen over jezelf of een ander. Het is oke.

Tijdens mijn Kids Yoga les voeg ik ‘volwassen’ elementen toe en stretchen we, bouwen we aan flexibiliteit en kracht en veel balans in het eerste half uur. Daarna doen we een spel met yoga elementen of een creatieve opdracht.

Tijdens een volwassen yoga les bouw ik juist meestal een speels element in. Want dezelfde basis principes staan voor mij centraal in wat ik ook geef. Het moet goed voelen, het moet leuk zijn en het is jouw tijd voor jezelf. Hoe oud je ook bent!

6 of 60? Maakt niets uit! Yoga is voor iedereen!

Ik oordeel nu even wel over mijn little yogi’s. Ik ben trots op ze en heel dankbaar dat ze al zo lang hun vertrouwen aan mij geven. Iedere week weer. Mooie, lieve, zichzelf en andere respecterende mini mensjes. Met een prachtige glimlach.

Mijn dag kan niet meer stuk.

❤️

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen