Vertrouwen op je ‘gut’ feeling

Ken je dat? Iemand komt op je pad, in mijn geval ‘gelukkig’ niet qua persoonlijke/prive relatie, en je hoofd zegt dag het een meerwaarde is dat je deze persoon leert kennen. Je denkt dat je kunt opteamen.

Deze persoon is vriendelijk, meelevend en lijkt echt het beste met je voor te hebben. Toch voel je vanaf dag 1 iets vreemds rond deze persoon. Iets waar je je vinger niet op kunt leggen. Overleg vindt plaats, advies wordt gegeven. Je krijgt wat signalen van mensen om je heen om voorzichtig te zijn. Je begint zelf ook dingen te merken. Maar er zijn zaadjes in je hoofd geplant die een heel eigen leven gaan leiden. 

Het gevoel dat je niet kon thuisbrengen blijkt een alarmbel te zijn geweest. Je krijgt langzaam maar zeker door dat deze persoon heel zorgvuldig te werk is gegaan om te krijgen wat hij wilt. Indirect beïnvloeden. Niet alleen jou maar ook anderen om je heen. Zelfs ten koste van jou. 

Je wilt mensen waarschuwen maar tegelijker tijd geen oneerlijk gevecht aangaan. Je niet verlagen tot het niveau van een persoon met een heleboel babbels en weinig ‘eerlijke’ daden. Wat doe je? 

In mijn geval had ik veel eerder naar mijn ‘gut’ gevoel moeten luisteren, zoals ik eigenlijk altijd doe. Alleen soms, worden er bepaalde keuzes gemaakt waar je zelf geen invloed in hebt en moet je ergens mee dealen. Slikken. Ook al weet je dat het niet oké is, niet goed gaat aflopen. Ook al weet je dat het tegen alles ingaat waar jij voorstaat. In dat geval is het vechten of weglopen.

Hoe laf het ook aanvoelt, je moet soms weglopen om jezelf te helpen. Kiezen voor jezelf, hoe moeilijk dit ook is. Wetende dat je NU er niets aan kunt doen om dit te veranderen. Wellicht in de toekomst…maar voor nu te vertrouwen op je ‘gut’ feeling. 

Liefde voor jezelf hebben, wetende dat je altijd eerlijk en loyaal bent naar jezelf en de mensen om je heen. Teamwork op de eerste plaats hebt staan. Nooit alleen wilt shinen maar graag geluk wilt delen, ook al ‘deel’ je hiermee je ‘eerste’ plek. 

Ik heb zoveel loyaliteit en liefde om te geven. Maar soms komt er iemand voorbij die dat ziet en die dit niet als een kracht/meerwaarde ziet maar als een bedreiging. 

Mijn ervaring? Mijn leerweg? Vechten voor je principes, waarvoor je staat en leeft, maar als je ziet dat je niet kunt winnen…voor jezelf kiezen en terug gaan naar de basis. Naar de liefde voor jezelf en de dingen die echt belangrijk zijn. Neutraliseren en daarna weer opnieuw beginnen. Hoe moeilijk dit ook is.

Kiezen voor jezelf…langzaam leer ik.

Liefs Angela 

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen