Op zoek naar de stop en reset knop van mijn lichaam

Datum: oktober 5, 2017 Door: Reactie: 1

De afgelopen week ben ik weer druk op zoek geweest naar de slowmotion, stop en resetknop van mijn lichaam. Practice what you preach gaat helaas niet altijd op 😉

Stond ik vorige week nog tijdens een workshop te vertellen wat voor mij werkt om mijn lichaam in balans te houden en wat ik doe wanneer ik voel dat het uit balans gaat…en uiteraard dat je echt op tijd dat moet voelen aankomen maar dat is een kwestie van ervaring. En er is niets van gelogen. Maar weet je, soms is het gewoon niet anders en kun je niet anders. F*ck balans en rust zoeken en je niet druk maken enz. enz.

Soms zijn er dingen aan de hand waar je je druk om maakt en waardoor je emotioneel en fysiek gewoon zo vermoeid van raakt dat je niet genoeg rust krijgt zowel in je koppie als in je lichaam. Sommige mensen hebben dan genoeg aan een paar nachtjes goed bijslapen of iets ontspannends doen. Ik niet. Mijn lichaam zorgt ervoor dat ik wel op de stopknop moet drukken. Het begon weer met grote ontstekingen in mijn gezicht met gelukkig het hoogtepunt in het weekend. Een grote blaar ontsierde mijn gezicht tussen wenkbrauw en oog. Maandag nog naar werk gegaan maart zo.ontzettend.moe…. ik kon savonds niet meer. Ik ben om half 8 naar bed gegaan en daar tot nu toe zo min mogelijk uit gekomen.

Dinsdagochtend werd ik wakker met heel vervelende nekpijn, verkrampte spieren eromheen zoals een soort heel pijnlijke zweepslag. Mijn schouder gewricht, elleboog, pols en hand. Alles deed pijn en was lastig te gebruiken. Maar alleen aan de linkerkant. De spieren in mijn nek, tussen mijn schouder en elleboog en zelfs de spieren in mijn onderarm stonden helemaal strak. Pijnlijk…en natuurlijk garantie voor een knetterende hoofdpijn.

Ik heb mijn masseuse, die toch echt weet hoe mijn lichaam werkt, nog een poging laten doen gister om het te verlichten maar het ging niet beter. Koorts kwam, oren suizen. Zo vervelend. En natuurlijk blijf ik dan denken…waar had ik eerder moeten ingrijpen? Ik wil niet ziek worden. Gelukkig heb ik nu op de stop knop gedrukt en hoop ik dat het blijft bij ontstekingen aan mijn huid en beginnende ontsteking aan sommige gewrichten. Als het doorslaat naar slijmvliezen dan ben ik zo weer een paar weken zoet. Dat wil ik voorkomen want dat is het meest vervelende.

Ik kon helaas dus ook even niet werken. Of niet optimaal. Wel vanuit huis wat emails gestuurd maar natuurlijk ben ik het liefste gewoon aanwezig op kantoor. Vooral omdat ik volgende week vakantie heb met Semarinde. En die vakantie had voor ons beiden niet beter kunnen uitkomen qua moment. Semarinde kampt met wat uitdagingen en uitzoekwerk qua gezondheid en ik nu dus ook weer…beide ook op het gebied van imuun/afweersysteem. We gaan volgende week dus even lekker ontspannen samen. Veel lachen, spelen, zwemmen en knuffelen. Want dat is toch het beste medicijn?? Vanavond is het nog even STOP, hopelijk kan ik morgen weer gaan voor RESET.

Veel liefs,

Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen

Comment

  1. Renate

    Lekker genieten van je vakantie … en denk om jezelf xx

Comments are closed.