Op tijd komen, elke f#”$%& dag! Hoe dan??!

Datum: februari 7, 2018 Door: Reactie: 1

Allereerst belangrijk om te vermelden. Vandaag. Was ik. OP TIJD! Het kan dus. Ik geef het toe. Oke, vandaag zonder make up, in yoga kleding en op slippers. Maar ik was er…terwijl de bel rinkelde wandelde mijn dochter en ik vandaag rustig naar binnen alsof het nooit anders is.

Maar dat is het dus wel. Vaak. En waarom? Ik heb werkelijk waar geen idee. Oke, ik heb voor de mensen die mij (goed) kennen in privé tijd vaker moeite met het fenomeen ‘op tijd komen/op tijd klaar zijn’. Is waar, ga ik niet over jokkebrokken. Maar….professioneel gezien baby: ON POINT. Ik kom op tijd en het kost me soms moeite maar ik ben er. Maar nu komt het vraagstuk. Wat is er veranderd door de loop van de jaren heen?

Of allereerst het vraagstuk wat wellicht belangrijker is: Welke @#$% blijft vasthouden aan het feit dat scholen hier half 8 starten en een kind rond kwart over 7 aanwezig moet zijn???! En nee, mijn dochter zit niet in een klaslokaal dat 24/7 met airco draaiende wordt gehouden. Maar serieus mensen. Om 7 uur in de auto om je kind naar school te brengen is gewoon te vroeg. Elke dag.

Maar oké, ik heb geleerd altijd eerst naar jezelf te kijken. Spiegelen, reflecteren, kritische loep op jezelf en dus….hoe kan het dat ik vroegah (Den Haag roots) fris en fruitig om half 8 op mijn werk zat omdat de school waar IK werk (wel gewoon) om 8 uur start en ik dan nog lekker even wat dingen rustig kon opstarten en nu? Nu zit ik er nog steeds iets over half 8 maar nu wel met hartkloppingen en het gevoel van falen omdat mijn dochter me zojuist om de hoek bij haar eigen school heeft gevraagd: ‘mama zijn we vandaag wel een keer op tijd’?

En met te laat komen bedoel ik echt letterlijk net na de schoolbel is gegaan, vaak hoor ik hem rinkelen als ik de hoek om kom. Dus het is ook nog eens een keer net net. Maar eerlijk waar, het is net niet. Net te laat. En dat voelt niet goed. En toch krijg ik het niet voor elkaar.

Vele dingen geprobeerd zoals meal prepping avond van te voren, strijken avond van te voren, vroeger opstaan, minder tijd voor mezelf inplannen, shortcuts zoeken (ik heb zelfs even overwogen om naast de school te gaan wonen :-P) maar alle dingen die ik kan bedenken hou ik nooit lang vol en ik blijf steeds in de situatie dat ik het net wel of net niet haal.

Hoe lukte het mij om vroeger om 6 uur voor werk in de sportschool te staan? Hoe? Ik weet het gewoon niet meer. Geheugenverlies?

Om mezelf bij te staan heb ik even net Google om raad gevraagd. En wat schetst mijn verbazing? Typ eens in: Mensen die vaak te laat komen…

Wat komt er dan uit? Zijn creatiever, zijn slimmer, zijn succesvoller, zijn optimistisch, zijn levensgenieters en misschien de belangrijkste van allen die ertussen stond: kunnen daar niets aan doen.

Hoppa, dankjewel Google. Ik voel me een stuk beter. Zelfreflectie? Spiegelen? Weg ermee…want: Google knows! #googlegeneratie

Veel liefs,

Angela

Ps. Mocht je tips/adviezen hebben over hoe je op tijd zou kunnen komen. Graag PM of hieronder in de comments. *Asking for a friend* 😉

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen

Comment

  1. Andy

    Wat mij en mijn klanten vaak helpt is de tijd in je hoofd te veranderen. Tien minuten eerder in je hoofd te punten. Je bent niet de enige met dit probleem gelukkig.

Comments are closed.