Die nieuwe uitdaging en keuze…hoe zit dat nou?

Datum: augustus 8, 2017 Door: Reactie: 5

Oké, een vraag die me zooooo vaak is gesteld de afgelopen maanden. Sinds ik vol enthousiasme bekend maakte dat ik een belangrijke keuze had gemaakt voor mezelf heb ik van alle kanten uiteraard de vraag gehad wat die keuze was. En ik kon er nog niet heel veel over kwijt. En dat was lastig!! En eerlijk? Nog steeds is het niet helemaal kristal helder wat het gaat betekenen de komende tijd. Er is zelfs weer wat verandering gekomen in mijn originele plan. En weet je, dat is oké. Ik zie de plannen die ik maak als een soort werkdocument. Ik probeer een stipje op mijn horizon te zetten en daar wil ik heen. Hoe de weg ernaar toe gaat? Dat kan per dag verschillen. Waarom? Omdat je kansen moet benutten. En je moet doen wat goed voelt voor jou op dat moment. En dat is waar ik naar op zoek ben. Doen wat goed voelt. In mijn werk, privé, in mijn lichaam en geest.

Maar oké, die keuze. Het kan velen niet zijn ontgaan dat ik een nieuw logo heb en dat ik flink aan mijn naamsbekendheid heb gewerkt. En met nu bijna 1000 volgers op Facebook en een groeiend aantal volgers op insta + gemiddeld 100 afzonderlijke bezoekers per dag op mijn website kan ik naar tevredenheid zeggen dat stap 1 dus heeft gewerkt. Mensen weten dat ik besta 🙂 hoeraaaaaaa stap 1: CHECK

En dat is gezien die keuze geen onbelangrijk iets. Ik heb er namelijk voor gekozen om achter die droom aan te gaan. Mijn eigen bedrijfje AStar (Yoga, Coaching & Lifestyle) is (ook bijna officieel) een feit! Concreet houdt dit in dat ik meer yoga ga geven, meer workshops, wil gaan uitbreiden, coaching ga aanbieden op verschillende manieren en ook projecten ga doen op het gebied van lifestyle (waaronder ook uiteraard mijn blog bijhouden). En ik heb er zin in!

Maar een verandering in mijn originele plan? Hoe zit dat nou? Zoals ik eerder heb aangegeven, werk ik ook in het onderwijs in een leidinggevende functie. Iets dat ik met veel plezier doe. Ik dacht alleen niet dat dit te combineren was met mijn droom. Het zou namelijk betekenen dat ik minder uren ter beschikking zou hebben voor mijn vaste uren in het onderwijs. Er zitten maar 24 uur in een dag en als ik iets doe dan wil ik het goed doen. Vandaar dat ik 2 maanden geleden heb aangegeven op mijn werk dat ik me meer wil focussen op mijn droom van het uitbouwen van AStar en dat ik me daarom genoodzaakt zag mijn vaste baan op te zeggen. Ik wilde wel blijven lesgeven in het onderwijs maar een leidinggevende functie leek me niet meer passen in mijn plaatje. Dit terwijl ik het wel met veel liefde heb gedaan de afgelopen jaren. Echter is mijn baan steeds meer naar een kantoor functie toe gegroeid terwijl ik juist hou van werken met mensen, mensen inspireren en aanzetten tot actie, begeleiden etc. Ik miste dat. Dit uitgesproken te hebben maakte dat er een last van me afviel. Ik ging kijken hoe mijn carrière na 4 augustus opnieuw ingevuld ging worden.

Zodra mijn externe contacten (of contacten via via) er lucht van kregen dat ik binnenkort ‘vrij op de markt’ kwam, werd ik van verschillende kanten benaderd. Dit was zo enorm leuk. En goed voor je ego uiteraard. Ineens besef je weer wat je waard bent en dat er daadwerkelijk mensen staan te springen om je in dienst te nemen. Maar dit was niet waar ik naar op zoek was. Van een goedbetaalde kantoorfunctie tot een baan in een controlerend orgaan van het onderwijs. Een ander schoolbestuur en een overheidsinstantie…het waren (zijn) mooie aanbiedingen maar ik heb het tot nu toe niet gedaan. Ik wilde even nadenken en neutraliseren. Wat wil ik echt? Waar word ik gelukkig van? Van weer een vaste baan? Of van een combinatie? Ik neigde direct naar het laatste. En daar kwam ineens toch weer een mogelijkheid met mijn huidige werkgever. Het bleek ineens mogelijk om bepaalde taken te delegeren en mijn huidige functie terug te brengen naar de basis en terug te brengen naar waar ik echt goed in ben, waar mijn talent ligt en ook veel behoefte aan is binnen onze organisatie. Er zou dan een andere persoon bij komen om bepaalde taken die mij minder gelukkig maken en mijn positieve energie beïnvloeden over te nemen. En ja, dit klinkt interessant. Ik doe waar ik goed in ben en waar ik van hou en daarnaast hou ik genoeg tijd en hopelijk energie over om te werken aan mijn droom.

Maar zoals ik al eerder zei. Het moet goed voelen en het moet passen. Daarnaast moet het natuurlijk ook goed worden vastgelegd zodat er nooit teleurstellingen kunnen komen van beide kanten. En ik denk dat we eruit gaan komen. Het is nog niet beklonken maar ik maak me ook geen zorgen. Ik geloof erin dat het goedkomt, wat de combinatie of uitkomst ook gaat zijn. Ik weet wat ik wil, wat er nodig is en wat ik waard ben. Ik heb een aantal leuke projecten op mijn lijstje staan waar ik aan wil gaan werken en die mijn enthousiasme alleen maar voeden voor het totaalplaatje. Deze week nemen we een besluit of we qua uren en verwachtingen op 1 lijn zitten met elkaar. Spannend, en toch ook weer niet. Ik ben er eng rustig onder. Ik kan vanaf september zonder vast werk zitten. Maar als ik zie wat er tot nu toe voor moois op mijn pad is gekomen zonder dat ik actief aan het broadcasten ben geweest of aan het zoeken ben geweest…en dat brengt me weer bij de liefde die ik voor dit eiland voel. Het eiland waar alles mogelijk lijkt te zijn als je zelf maar positiviteit uitstraalt. Je krijgt wat je geeft. En de liefde, de warmte, de energie van het eiland vermenigvuldigd met mijn positiviteit, talent en enthousiasme…dat kan alleen maar glitters, sprinkles, confetti en geluk opleveren. Gewoon even wachten en vertrouwen op de magie. Van het eiland en mezelf. Ik heb tijd en geduld. Het is goed.

Veel liefs,

Angela

 

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen

Comment

 1. Freia

  Ik hoop mee liefste!

 2. Sanna

  Topper! Follow your dreams!

 3. Diana

  Heb vertrouwen, volg je hart! Shine, be you, be happy
  Love,learn,live

 4. Ab en wil

  Doe wat je goed vind wij staan altijd achter je

 5. Marjolijn

  Wat een goed plan Angela! Volg je hart, het gaat goed komen, wat de uitkomst ook zal zijn

Comments are closed.