Lachgas als partydrug?! Festival nummer 1: CHECK

Datum: juli 23, 2017 Door: Reactie: 3

Ik ben ont-festival-maagd! Eindelijk! Op 34 jarige leeftijd was het dan eindelijk zover! Mijn eerste festival…of beter gezegd Vestival. Gisteravond een te gek feestje meegemaakt in het Arena Park in Amsterdam. En hoe leuk was dat!

4 stages met lekkere Urban muziek. Te gekke artiesten en dj's met nieuwe en oude muziek. Trey Songz sloot de avond af in de regen maar eigenlijk was mijn hoogtepunt al bereikt toen Jayh optrad en we lekker konden dansen op zijn heerlijke muziek 😍

Het was echt boven verwachting goed geregeld allemaal. De drankjes, de stages, foodcourt en zelfs de toiletten waren schoon met toiletpapier!! Echt, mijn eerste festival ervaring was super!

Er was alleen 1 ding dat ik niet begreep…naast de drankstands/tenten was er ook steeds een stand met lachgas ballonen die je kon kopen. En dus, jaja, stond menig volwassen man (sorry ik zag echt geen chick dit doen) lurken aan een gekleurde ballon?!!! 🤔😂 

WTF! Why?! Besef je niet hoe super debiel het eruit ziet als je op lekkere muziek met een blauwe of groene ballon aan je mond staat in en uit te ademen?! 

Oke, misschien wat naief. Toen we binnenkwamen zag ik wat mensen dit doen maar ik dacht dat ze misschien last van hyperventilatie hadden ofzo?? Kunnen ze misschien niet tegen veel mensen bij elkaar? 😳 maar toen ineens zag ik hele hordes mensen en overal lege ballonen op de grond liggen…dus toen even mijn partner in crime zo luchtig mogelijk gevraagd waarom dit was.

Als een volleerd festival ganger wist hij mij te vertellen dat dit was om een soort roes te ervaren heel kort maar dat het slecht is voor je hersenen dus dat ik het niet moest proberen. 

Ik heb het dus even gegoogled zodat ik jullie even iets kan bijleren over de effecten van lachgas 😋😋 (eventuele ervaringsdeskundigen mogen aanvullingen plaatsen hieronder in de reacties 😉).

Lachgas blokkeert de glutamaatreceptor in de hersenen en daardoor krijg je een bepaald effect. Glutamaat is een neurotransmitter die betrokken is bij allerlei processen in de hersenen. Hierdoor verandert je waarneming. Direct na het inhaleren merk je een sterk roeseffect. Wat je hoort, ziet en voelt, loopt in elkaar over. Geluiden kunnen anders klinken en je kunt daardoor een lachbui krijgen. Vandaar de naam 'lach'gas. Het effect houdt enkele minuten aan. Lachgas wordt niet gemetaboliseerd en verlaat het lichaam in enkele minuten.

Gewenste effecten:
• Je voelt je high
• Opgewekt, vrolijk
• Lacherig
• Warm gevoel
• Geluid klinkt anders en kan in elkaar overlopen
• Soms ervaar je gevoelens en gedachten die eerder onbewust waren

Lichamelijke effecten:
• Duizeligheid
• Slappe ledematen
• Ongecoördineerde bewegingen
• Pijn wordt verdoofd

Oke, dit was dus niet alleen een blog over mijn eerste te gekke festival ervaring maar ook nog eens erg leerzaam 😉😋

Jammergenoeg mis ik het volgende festival waar ik graag heen had willen gaan! Dat is aanstaande zaterdag maar dan ben ik waarschijnlijk mijn koffer aan het uitpakken op ons mooie eilandje weer ☀️🇨🇼

Of nouja, iets aan het doen. Want iedereen die mij kent weet dat ik pas na een dag of 10 begin met mijn koffer echt uit te pakken en tot die tijd gewoon gebruik wat ik nodig heb uit de koffer…

Volgend jaar kom ik eind juli en augustus om meer festivals te kunnen meemaken! Ik heb ervan geproefd en het smaakt naar meer. 

Liefs,
Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen

Comment

 1. Mellanie

  Je ziet er goed uit nicht!! Klinkt als een leuke ervaring.. althans, behalve de lachgas haha 🙂 ik had het zelf ook niet gedurfd!

  1. Angela van Keulen

   Angela van Keulen

   Wij creëeren onze eigen ‘high’ wel, vind je niet?!

   1. Mellanie

    Precies!! Nog nooit drugs gebruikt of iets, ik lach vanuit me eigen al haha 🙂

Comments are closed.