Kerst op Curaçao!

De dag na kerst voelt altijd weer wat onwennig. Je zit nog volop in het vakantie gevoel maar toch moet er weer gewerkt worden…(in mijn geval was dat vandaag een yogales geven op een van mijn meest favoriete locaties op het eiland dus geen booohoooo gevoel, maar toch)… Dat onwennige gevoel is gelukkig ook omdat kerst gewoon erg fijn was. Vooral eerste kerstdag.

Kerstavond begon met het kijken van de ‘All you need is love’ kerstspecial. Wat heerlijk en aan de andere kant totaal niet te doen als je je geliefde mist! Tranen vloeiden en gelukkig deed mijn vader mee af en toe, al had ik geen flauw idee waar hij om zat te snikken want alles wat hij nodig heeft zat toch echt naast hem 😛 IK! Maar oké…gedeelde smart is halve smart en dus zaten we met medeleven en ontroering te genieten van de magie van RTL 4.

Eerste kerstdag bestond grotendeels uit koken en voorbereiden maar daarna heerlijk genieten van een feestmaal bereid door 2 sterren-koks (mijn vriendin en ik). Coquilles, garnalen, kalkoen en ijstaart. En wijn. Lekkere wijn. Eerste kerstdag was heerlijk!

Tweede kerstdag begon met een lekker kerstontbijt en het vieren van de verjaardag van mijn papa!! Feestje! Daarna lekker ontspannen bij het zwembad en gewoon doen wat je hoort te doen op tweede kerstdag: zonnen op een ligbedje in het zwembad en lekker een drankje drinken. Punt. 😛

‘sAvonds wilde mijn vader graag uit eten bij een van z’n favoriete restaurantjes: Sea Side Terrace. Welke helaas dicht was. En toen, toen ging het fout. Om onbekende redenen zijn we daarna naar Larry’s gereden. Een soort aangeklede sportsbar waarvan we ons konden herinneren dat ze super lekkere nacho’s met kaas hadden en fajita’s. Dus….erheen. Nou, ik heb 2 woorden na dit ondoordachte avontuur. NIET DOEN.

Het was echt gewoon niet goed. En voor ons allemaal niet. Niks. Van voorgerecht (WTF kun je verknallen aan nacho’s met kaas…) tot aan hoofdgerecht. Het was echt niet lekker. Smaakloos, taai, niet gaar of overgaar. Oud. En dat alles in 4 gerechten. Hoe. Kan. Dat? Het was ook echt heel rustig maar dat kan ook omdat andere mensen wellicht wel een doordachte keuze hadden gemaakt over waar zij tweede kerstdag wilde doorbrengen in de avond. Zonde van het geld, ik heb de hele nacht vreselijk dorst en buikpijn gehad en vandaag de hele dag last van mijn darmen. Niet oké.

Gelukkig overheerst het fijne gevoel van eerste kerstdag ondanks dat we natuurlijk ook mensen miste tijdens de kerstdagen die er ook gewoon bij moesten zijn. Die feestdagen benadrukken dat altijd nog even extra. Maar wat fijn dat mijn papa er is! Mijn mooiste kerstcadeau dat ik me had kunnen wensen. Ik ben dankbaar en heel tevreden.

Hoe was jouw kerst?

Veel liefs,

Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen