Van je huis een thuis maken (op Curaçao met kleuter :P)

Datum: juni 15, 2017 Door: Reactie: 2

Ik denk dat er veel mensen op Curaçao wonen die wel een huis hebben op het eiland maar geen thuis. Vooral de mensen die niet voor onbepaalde tijd hebben vallen hier naar mijn mening onder. Ze leven voornamelijk buiten en op straat op de vele terrasjes of stranden.

Je hebt natuurlijk altijd van die mensen die van elk hokje een thuis weten te maken. Een aangeboren natuurlijk talent om van niets, iets te maken. Om bijna alleen al met hun aanwezigheid een huiselijke situatie te creëren.

Ik geloof niet dat ik zo iemand ben. Ik ben daarentegen een ‘doelen steller’. Ik heb continu een doel nodig, een uitdaging. Ergens naartoe werken. Ook in en rond mijn huis. Perfectioneren. Dat is voor mij een soort van ontspannen. Ik zou zoooooo graag een keer willen genieten van een dag op de bank hangen of in bed liggen en films kijken…maar helaas, ik ontspan van ondernemen en van het gevoel dat ik krijg als ik iets heb gedaan of behaald.

Ik vind mijn huis heel erg belangrijk. Ik hou van een warm, opgeruimd en ruimtelijk huis. Nu is dat een uitdaging met een 4.5 jarige tornado maar ik moet eerlijk zijn. Mijn kleine tornado ruimt netjes op als gevraagd. Daar ligt net het punt. Ik ben soms zo druk bezig met mijn eigen geregel, dat ik niet doorheb dat mijn huis soms veranderd in een soort roze circustent/glitterparadijs.

Ik heb de afgelopen weken een aantal kasten laten maken. Vandaag is de laatste geplaatst. De eerste was een mooie dressoir kast waar ook de televisie een nieuw plaatsje op kreeg. Voordat deze mooie kast in mijn huis zijn intrede nam had ik een echte originele witte blokken Billy Ikea kast! Groot, lomp en er past megaaaa veel in. Geen probleem want er stonden netjes opgelijnde boeken op schrijver en kleur verdeeld over zo’n 16 vakken verdeeld. Geen probleem dus. Totdat er een klein blond meisje de kast overnam en er puzzels, knutselspullen, kinderboeken, foto-albums, frozen poppetjes, playmobile, lego, een treinbaan, barbies en letterdozen plots in mijn kast verschenen. Paniek!!! Onrust!!! Kleuren, vormen, chaosssssss!!!!! Waar is het doel? Ik heb een doel nodig.

RUST

Dat werd het doel. Rust en ruimte èn opbergruimte voor het kleine meisje voor al haar mooie spullen die ze nodig heeft om mijn huis soms om te toveren tot een roze glitterparadijs. En dus heb ik meubelmakers laten komen om 3 kasten te maken naar mijn smaak en naar mijn ruimte. Customized en goedkoper als dat je het in van die achterlijke dure winkels koopt die alleen maar verschepen vanuit Nederland. Vertrouw me, er zijn hier op Curaçao genoeg vakmensen die zowaar ook mijn Ikea Billy kast overtreffen 😛

En nu met mijn nieuwe kasten ben ik nog meer aan het opruimen geslagen. En aan het stylen. Ik heb kaarsjes gekocht en beeldjes en zelfs een potje met een cactus. Damn wat voel ik me creatief en huiselijk. Ik ga er bijna spontaan van ontspannen en nu er rust en ruimte heerst in mijn woonkamer krijg ik gewoon zin om eens even lekker een serie te gaan kijken.

Een serie ja…geen film. Voor een hele film ontspannen heb ik minimaal nog een mooie nieuwe eettafel nodig 🙂

Even doorsparen dus…

x

Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen

Comment

  1. Doc

    Leuk geschreven en ik begrijp je Helemaal

  2. Mellanie Frerichs

    Haha! Kinderen en hun grote fantasie.. is toch leuk zo’n glittertafel?! 😛 Leuk geschreven.

Comments are closed.