Hormonen, hoofdpijn, humor en watermeloen…

Vandaag een heerlijke zondag. Tenminste, als je de pijn in mijn kaak en hoofd in combinatie met hormonen even wegdenkt. Op facebook, instagram en ook op mijn blog probeer ik toch altijd de leuke kanten van het leven te benadrukken. Gewoon omdat dat leuker is, omdat het leven gewoon leuk is en ik van mening ben dat je dankbaar moet zijn voor elke dag.

Een aantal uploads deze week versterkte helaas weer dat gevoel. Lieve mensen die een oneerlijke strijd zijn aangegaan en helaas niet hebben gewonnen. Gewoon omdat er niet te winnen viel…

Ik benadruk daarom in mijn dagelijks leven het liefst de meest positieve kanten. Soms tot irritatie van anderen maar meestal neutraliseer ik situaties ermee waardoor daarna een gesprek, onderhandeling of bijeenkomst veel soepeler verloopt.

Maar soms zijn dingen ook gewoon klote. En dat mag ook. En je kunt gewoon niet altijd, elke dag rekening houden met ieders ellende en verdriet. Hoe vervelend het ook is om dat uit te spreken. Jij leeft je eigen leven. En dus moet je er zelf iets van maken en dat gaat meestal met ups en downs. Zo ook in mijn geval.

Deze week word ik geteisterd door hormonen die me hoofdpijn geven, vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven kies of kaakpijn. Wat mij nog meer hoofdpijn geeft. Balen, helemaal shit gewoon. En toch heb ik genoten van vandaag en net zo gelachen. Genoten van het feit dat we hadden besloten gister dat mijn dochter van net 5 vandaag een dagje ‘de baas’ mocht zijn. En gelukkig heeft ze goed fatsoen en realiteitsbesef en werden er geen verzoeken gedaan tot de hele dag chocolade en toetjes eten en andere gekke dingen. Nee…er moest een poppenhuis worden gebouwd. Super! Ik moest al tijden van ‘oud hout’ af en dus ruimde dit lekker op!

Daarnaast heb ik me net zo vermaakt en zo gelachen terwijl we een heerlijke wandeling door otrobanda maakte…

Onder het lopen keek mijn dochter over de rand van de kade naar beneden de zee in en riep: ‘kijk mama, een watermeloen!’ En ik moest zo lachen! Ze zei nog: ‘gek he, een meloen in het water, een echte watermeloen’.

Ik kwam niet meer bij en niemand begreep me eigenlijk echt. Een meloen in het water ~ watermeloen

Een combinatie van hormonen, hitte, opgekropte irritatie en positiviteit die eruit wilde maar de hele dag waren tegengehouden kwamen eruit door een stomme meloen in het water.

Ik lachte en liep verder. Nagenietend van dat ene moment dat alles goed maakte en me weer deed beseffen dat ik me best soms klote mag voelen maar wel met mate. Teveel leuke, mooie dingen. Je moet ze alleen willen en kunnen zien. Zoals in het water, in de vorm van een meloen. Een watermeloen

Liefs,

Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen