Bijzondere ontmoeting 2ndLife Curaçao

Vorige week had ik een bijzondere ontmoeting met de man achter 2ndLife Curaçao. Deze bijzondere man is ook bekend als @therecycledpirate maar heet in het echt gewoon Andy Kirchner. Waarom was dit een bijzondere ontmoeting?

Ik had al vaker zijn mooie werken gezien op verschillende plekken maar ik wist niet waar ik ze kon vinden of wie erachter zat. Via instagram vond ik een foto en een telefoonnummer en ik besloot te bellen. Ik was op zoek naar sfeerverlichting in de vorm van lantaarns en ik had prachtige exemplaren gezien die een heel mysterieus en intiem licht verspreidde. Ik was mij op dat moment nog niet bewust van het verhaal achter deze hand made producten.

Na fijn telefonisch contact met wat achtergrond informatie kreeg ik een routebeschrijving naar een huis op de weg naar Fuik. Hier heeft Andy zijn werkplaats. Voor veel mensen het einde van het eiland, voor mij gelukkig maar 10 minuutjes rijden. Ik ging op weg. Zonder verwachtingen en open minded.

En toen was daar Andy. Een zeer vriendelijke, warme persoonlijkheid die je direct door zijn enthousiasme in zijn ban heeft. Hij vertelde dat hij 2ndLife Curaçao heeft opgericht om voorwerpen die we normaliter weggooien, een tweede kans te geven en hier mooie andere producten van te maken. De reden waarom hij hiertoe is gekomen is echter hartverscheurend. Wegens privacy overwegingen zal ik niet vermelden wat er exact is gebeurd maar hij heeft een verhaal dat je hoofd doet duizelen. Hij heeft helaas ervaren dat binnen een paar seconde je leven compleet kan veranderen door een noodlottig ongeval, verlies van een dierbare en op een haartje na ook zijn eigen leven. Hij krabbelde letterlijk weer op, deed wat artsen als onmogelijk zagen en begon aan zijn tweede leven. 2ndLife Curaçao is daarom niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk zijn levenswerk. Overleven. Hijzelf en de vele afgedankte producten en materialen die hij, net als zichzelf, een tweede leven gunt.

Ik was onder de indruk, ontroerd, verdrietig, trots, voelde respect, bewondering maar vooral dankbaarheid naar dit prachtige mens met zijn eerlijke en oprechte verhaal. En niet alleen zijn verhaal is pakkend, zijn werk ook. Wat een juweeltjes!

Ik kon bijna niet kiezen maar natuurlijk kon ik de lantaarns met sterren niet aan me voorbij laten gaan…deze werden aangevuld met 2 andere prachtige exemplaren en natuurlijk een lantaarn met tinkerbel voor Semarinde. Ik ging weg met een volle tas en een warm hart voor een man die ik tot voor een uur daarvoor nooit eerder had ontmoet. Heel bijzonder.

Gelukkig woont hij dichtbij en maakt hij dingen op aanvraag! Je kunt ook altijd bellen voor een afspraak om langs zijn werkplaats te gaan.

Ben je op zoek naar een origineel stuk voor jezelf of voor een cadeau. Ga langs. Bel. Hij maakt van alles en het is prachtig. Ik heb ondertussen een kerstborrel ermee aangekleed en mijn yogaruimte verfraaid met mijn lantaarns en ik ben er hartstikke blij mee!

Zoek Andy op via insta (of FB) therecycledpirate of 2ndlifecuracao en volg hem! Hij inspireert enorm en deelt niet alleen zijn kunst maar ook zijn verhaal via coaching en motivational speeches op scholen. Ik ben fan! Jij binnenkort ook?

Veel liefs,

Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen