Bijna 35 (to do list & doelen stellen, love it :-) )

Volgende week vieren we de verjaardag van mijn prachtige dochter. Ze wordt dan 5 jaar oud. 5 jaar geleden was zij mijn mooiste pre-30 cadeau dat ik me kon wensen. 8 dagen voor ik zelf 30 werd, en bijna 4 weken te vroeg, was daar ineens het mooiste kleine mensje dat ik ooit gezien had.

Mijn missie van moeder worden voor ik 30 was, was hiermee volbracht 😉 en ik geniet er nog elke dag zo van! 5 jaar later is die mooie baby gegroeid naar een nog mooier meisje en ben ik van bijna 30-er naar een bijna 35-er gegaan. Halverwege 30, op naar de fabulous 40! Gelukkig heb ik niet zoveel met leeftijd dus ik vind het niet zo belangrijk. Wel realiseer ik me steeds meer dat je gewoon goed voor je lichaam en geest moet zorgen en vooral als je ouder wordt. Je hebt meer slaap, beter voedsel, meer beweging en meer ontspanning nodig. En vreemd genoeg krijg ik dat allemaal minder als bijvoorbeeld 5 jaar geleden…

Daarom heb ik iets bedacht…ik ga een ‘to do list’ maken voor mijn 35e levensjaar. Ik ben vanmiddag begonnen met een lijst van 35 dingen die ik wil gaan doen voor ik 36 ben. En hopelijk groeien sommige ‘to do’s’ uit tot goede gewoontes die langer meegaan als alleen dat jaar. Sommige dingen van de lijst heb ik al eens gedaan maar wil ik gewoon dit jaar nog een keer doen en er zullen dingen op de lijst staan die nieuw zijn en die ik gewoon graag ooit wil doen.

Ik heb een speciale lijst aangemaakt in ‘wunderlist’, dat is een speciale app waar je lijstjes in kunt maken waarvan je de items dan per stuk kunt afvinken maar dan zijn ze nog wel terug te zien daarna. In de app kun je de lijstjes ook delen trouwens met andere gebruikers van de app. Wat dan weer erg gemakkelijk is met bijvoorbeeld boodschappenlijstjes enzo haha. Maarrrr voor mij dit keer geen boodschappenlijst maar een heerlijke doelen-lijst. En zo cover ik direct 2 van mijn grootste hobbies in 1, ‘to do-lijsten’ maken en doelen stellen en afvinken.

Ik ben benieuwd of ik 35 dingen kan bedenken en natuurlijk of ik ze allemaal gedaan krijg in een jaar. Ik heb dromen voor de toekomst maar waarvoor een jaar geen realistisch tijdsbestek is. Die komen niet op deze lijst. Het zullen grote en kleine dingen zijn. En ze gaan in het teken staan van lief zijn voor mezelf, voor mijn familie en voor vrienden. Want ook daar krijg je steeds meer besef van als je ouder wordt. Vandaag over 2 weken is het zover en gaat de countdown beginnen van 365 dagen om de lijst met 35 dingen mindfull af te werken. Op dit moment ben ik bezig hem op te stellen. Adviezen en tips zijn natuurlijk welkom 🙂 Zodra hij klaar is zal ik hem publiceren…wellicht een gecensureerde versie…wie weet. Het moet natuurlijk wel een ‘interessant & spannend’ jaar worden ook 😉 Snel meer! De lijst van 35…

Liefs,

Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen