10 dingen die leuker zijn in Nederland 🇳🇱🇨🇼

Datum: juli 22, 2017 Door: Reactie: 6

10 dingen die leuker zijn in Nederland 🇳🇱🇨🇼
Zoals jullie weten ben ik de 10 jaar grens al ruim gepasseerd op ons mooie eilandje en ik ga nu toe naar het punt dat ik langer op Curacao woon als dat ik in NL heb gewoond (als volwassene heb ik dat keerpunt al ruim bereikt). 
Ik hou van Curacao en van het eiland leven. Ik heb nooit twijfel gehad en nooit terug gewild maar Nederland. Maar op dit moment zie ik toch wel veel dingen die hier verdomd goed geregeld zijn en ook gewoon heel heel leuk en fijn zijn…tijd voor bezinning? Evaluatie/reflectie momentje? 
Curacao vs Nederland? 🇨🇼vs🇳🇱?
Even 10 dingen eruit gelicht die hier gewoon leuker zijn:
– je familie en vrienden zijn dichtbij en het is fijn bij mensen te zijn die je al kennen vanaf dat je klein(er) bent, de liefde is onvoorwaardelijk en je pakt weer op waar je bent gebleven. Altijd;

– Eten en drinken in de supermarkt. Wat een keuze! En zo goedkoop!! Ik mijd supermarkten…totale overkill, kortsluiting en paniek vanwege al het lekkers;

– Lopen! Je kunt eindeloos lopen in de ochtend, middag en avond zonder een druppel zweet, honden die achter je aanrennen, gevaar voor auto’s die de berm in rijden of duisternis die binnen een kwartier je overvalt (ik besef dat ik hier nu ben ik de zomer en ik dit punt waarschijnlijk niet zou aanhalen in lente, herfst en winter😉😂);

– Zoveel dingen te doen! Voor iedereen! Activiteiten all over! Voor kids, volwassenen, bejaarden…wow! Pretparken, shoppen, lunchen, musea, bootje varen, festivals (ik ga vandaag naar mijn allereerste festival EVERRR!);

– Brood en slagroom, sorry maar dit verdiend een aparte benoeming. Brood en slagroom op Curacao zijn gewoon niet lekker (behalve het brood van mijn vriendin Suzan, die maakt zelf brood met dubieuze combinaties van ingrediënten en dat is gewoon yummie). In Nederland is het brood zo lekker…en de slagroom…omg. Het is dat de combi minder is anders zou ik elke dag brood met slagroom eten. 

– Strand. WTF?!!! Schrijft ze dit nu echt?!!! Het strand beter als op Curacao???? Is ze dronken? Brainwashed? Crash? Burnout? Het antwoord is NOPE: het strand zelf is gewoon knudde natuurlijk…vieze grijze drap en daarin gaan mensen zwemmen? Serieus?! Maar het strand eromheen, de boulevard en strandtenten met gemotiveerde mensen die snel en keurig opleveren. Het urenlang kunnen wandelen over strand en duinen. Ik vind het leuk! Andere ervaring als je auto parkeren, naar stoel lopen, zitten op de zuignap, even zwemmen en weer weg. 

– Shoppen…moet ik hier echt over uitweiden? Iedereen die op Curacao gewoond heeft of op vakantie is geweest weet wat ik bedoel. Het is een wonder dat we onszelf niet bedekken met flanellen doeken en dit komt voornamelijk omdat we allemaal heel handig zijn geworden in 2 dingen. 1. Internetshoppen en het via dubieuze manieren via aangemaakt postbussen in Miami bij ons op het eiland weten te krijgen en 2. We extreem goed zijn geworden om met charmes en puppy ogen onze vrienden/familie en/of familie/vrienden van onze eiland vrienden zover weten te krijgen voor ons allerlei h&m, zara etc spullen te kopen en mee te nemen (oké soms kopen we zelf via internet maar veranderd het aflever adres gewoon telkens 😜)

– Alles is te koop en meer dan 1 product!! Als je op Curacao iets wilt of nodig hebt en je ziet het…dan moet je het kopen en wel NU. Je hebt geen tijd om er ‘over na te denken’. En heb je geen geld? Leen het. Je MOET het NU kopen. Het is morgen weg. Hier in NL bellen ze met gemak naar een andere winkel voor je en heb je het binnen 12 uur alsnog in je handjes…❤️it!

– De natuur in de zomer. Groen gras, volle bomen en overal diertjes. En dan geen muggen…Nederland is zo mooi in de zomer! En vooral het buiten kunnen zitten zonder ‘vrijwillig’ en onwetend ineens te fungeren als bloeddonor voor tientallen bloedzuigende vliegende *%#|<>$ muggen…ja dat bevalt me wel;

– Last but not least. Zien hoe Semarinde hier geniet. Van ALLES. Ik ben gezegend met een heel positief, vrolijk en dankbaar kind. Maar wat ik hier zie is zo ontroerend. Dit meisje is STAPEL GEK op alle opa’s en oma’s, haar ooms en tantes en haar neven. Ze past zich zo snel aan en vind het prachtig hier. Al dat wandelen, al die speeltuinen en al die liefde. Ik heb echt onderschat hoe fijn dit is voor ons meisje. 
Dit waren zomaar 10 dingen. Ik kan er nog 20 bij verzinnen en wellicht nog 50 waarom Curacao leuker is als Nederland. Maar dat doe ik niet. Ik geniet even van dit lijstje. Ik vind Nederland weer steeds leuker. Oké, ik ben hier nu in de zomer en het is vakantie. Point taken. Maar ik ben er in februari geweest met sneeuw en in november met herfst weer. Er begint weer een klein vonkje te komen voor Nederland, aangewakkerd door een bijna 5 jarige. 
Komen we ooit terug? Ik zeg nooit nooit. Niet binnenkort. Maar wel voor vakantie. En wie weet wat de toekomst brengt? 
Liefs,

Angela

Angela van Keulen
Geschreven door

Angela van Keulen

Alles van Angela van Keulen

Comment

 1. Patje! ;)

  Super mooi

 2. Patje! ;)

  Super mooi!!!

 3. Anja , je mams

  ❤️

 4. Chantal

  Nog 3 maandjes!!!!!

  1. Angela van Keulen

   Angela van Keulen

   En dan??!

Comments are closed.